Honungen

Rockarbiets honung är en delikatesshonung som är 100 % naturell, dvs rå eller obehandlad. Med detta menas att honungen, till skillnad från mycket normal ”hushållshonung”, inte värms upp. Anledningen till vi inte vill värma honungen är att den då tappar både i smak och förlorar sina goda egenskaper i form av nyttiga enzymer.

Rockarbiets honung slungas bigårdsvis och smak och konsistens varierar därför med såväl årstid som vilka blommor bina har besökt.

För att behålla honungen så naturlig som möjligt är rockarbiets honung grovfiltrerad vilket gör att den innehåller rester av både vax och pollen. Dessa lägger sig som ett tunt skikt allra högst upp i burken som du lätt kan skrapa av om du inte vill äta det. Till sin konsistens är honungen lite hårdare än hushållshonung vilket beror på att den inte vispas ihop med äldre kristalliserad honung utan får stelna på naturlig väg. Detta gör honungen mer smakrik men till sin konsistens något mer fast.

Lite hårdare, mycket godare helt enkelt!